Monday, October 25, 2010

Terkejut!

Minggu lepas aku tak dapat bersiaran langsung..
Sebab broadband tak bayo...hahaha...

Lupa nak bayo.
Tengah sengkek ni laa tetiba kena bar...
Baru la nak terngadah...

Ok.Nak cerita hal minggu lepas..
Minggu lepas memang gigih giler ar berdiet...
Cuma tak mengharap sangat laa turun banyak mana..
Janji turun kan..
Kalau tak, niaya je nama kena bold merah, terpampang besau2!
Tekanan wooo...
Ika kejam!
haha...

Minggu lepas aku ikut plan herbalife je..
Memang sangap laa seminggu tu..
Plan herbalife, memang kena pulun benda alah tu je..
Waktu malam baru boleh makan apa-apa..
Breakfast and lunch dengan HL..

Tapi last week, malam aku tak dinner pun..
Balik je rumah terus tidur.
Nafsu tidur melebihi nafsu makan...

Pejam celik pejam celik, dah hari Jumaat.
Hari kena timbang..
Cuak juga takut berat tak turun..

Sekali, macam tak percaya je..
Berat hari tu 110.5kg!
Perghh, rasa macam nak nangis je..
Tak pernah2 weh aku turun sampai 4.5kilo!
Sekilo pun haram jadah aku nak cecah...
huhu...

Hmm...tapikan seminggu tuu seksa sebenarnya..
Herbalife tak sedap..Aku minum pun tutup hidung..
Aku terpaksa habiskan stok..Aku beli punya lah berbotol2, sekali minum, kembang tekak..
Memang taubat lah lepas ni tak mau beli dah..
Dan kalau nak beli benda lain pun, mula2 kena rasa dulu..
Beli sebotol je dulu, tapi kalau dorang ada sediakan sampel lagi bagus.
Jangan borong sekali harung....

Tapi ok laa tu berbaloi laa dengan 4.5 kilo tuu kan...
Aku harap dengan stok2 yang ada kat rumah ni aku manage turun sampai 80 kilo ke...
lagi 20 kilo, aku usahakanlah sendiri....
aku target nak capai 60 kilo, sebab itu ideal weight aku...

1 minggu = 4.5 kilo
Sebulan = 18 kilo
3 bulan = 54 kilo

Baiklah, aku dah mula berangan!!

ngehhh....

6 comments:

diLot said...

ika kejam kan.. malu woooo

tapi best a apart berangan tu kak.. cam comel jek.. haha

cik xxx said...

cik gendut,
ni pengalaman cikxxx gak nie. nak turun dari 3angka ke 2 angka agak thriller la. tapi lepas dpt rhythm proses tu senang lak nak turun.

gudluck bebeh...

~ dilot, dimana ada kau disitu ada cik. huhu

FaRiHa said...

sama macam jus mate 5...NAK MUNTAH !!!!

Mummy Adam said...

teruskan usaha lagi!!...=)

atud said...

herbalife mmg tak sedap.... uwaaa..

real of nur adiba said...

huhu.. nk kurus gk.. tp org kata jusmate rasenya lg sedap dr herbalife..hihi